Петима души са били застреляни в Кения при протести срещу

...
 Петима души са били застреляни в Кения при протести срещу
Коментари Харесай

Кървави протести в Кения: Петима души бяха застреляни от полицията

 

Петима души са били убити в Кения при митинги против повишението на налозите, съобщи организация Ройтерс.

Приключения и постоянно усмихнати хора посрещат туристите

Полицията се сблъскала с стачкуващите, които щурмували постройката на Народното събрание в Найроби. Използвали са сълзотворен газ, водно оръдие и гумени патрони.

Според редица сведения униформените са стреляли с бойни патрони против протестиращите.

 Катастрофа с трима починали на Околовръстното шосе в София България 1 мин. Катастрофа с трима починали на Околовръстното шосе в София  Как да изберем най-хубавата маркетплейс платформа за нашите потребности? Advertorial 3 мин. Как да изберем най-хубавата маркетплейс платформа за нашите потребности?  Адвокат: Брендо направи избор за оцеляване - по-добре в пандиза жив, в сравнение с на открито мъртъв Тази сутрин 4 мин. Адвокат: Брендо направи избор за оцеляване - по-добре в пандиза жив, в сравнение с на открито мъртъв  Дадоха Мила Роберт на прокуратурата за поругаване на националния байрак България 3 мин. Дадоха Мила Роберт на прокуратурата за поругаване на националния байрак  Георги Рачев: В четвъртък и петък ни чака смутно време Тази сутрин 2 мин. Георги Рачев: В четвъртък и петък ни чака смутно време  Как да сме сигурни, че колата ни е подготвена за дълъг път? Тази сутрин 2 мин. Как да сме сигурни, че колата ни е подготвена за дълъг път?  Пускат на независимост основателя на „ Уикилийкс “ Джулиан Асандж Светът 2 мин. Пускат на независимост основателя на „ Уикилийкс “ Джулиан Асандж  Катастрофа с трима починали на Околовръстното шосе в София България 1 мин. Катастрофа с трима починали на Околовръстното шосе в София  Как да изберем най-хубавата маркетплейс платформа за нашите потребности? Advertorial 3 мин. Как да изберем най-хубавата маркетплейс платформа за нашите потребности?  Адвокат: Брендо направи избор за оцеляване - по-добре в пандиза жив, в сравнение с на открито мъртъв Тази сутрин 4 мин. Адвокат: Брендо направи избор за оцеляване - по-добре в пандиза жив, в сравнение с на открито мъртъв  Дадоха Мила Роберт на прокуратурата за поругаване на националния байрак България 3 мин. Дадоха Мила Роберт на прокуратурата за поругаване на националния байрак  Георги Рачев: В четвъртък и петък ни чака смутно време Тази сутрин 2 мин. Георги Рачев: В четвъртък и петък ни чака смутно време  Как да сме сигурни, че колата ни е подготвена за дълъг път? Тази сутрин 2 мин. Как да сме сигурни, че колата ни е подготвена за дълъг път?  Пускат на независимост основателя на „ Уикилийкс “ Джулиан Асандж Светът 2 мин. Пускат на независимост основателя на „ Уикилийкс “ Джулиан Асандж

„ Въпреки уверенията на държавното управление, че правото на митинг ще бъде предпазено и обезпечено, днешните митинги прераснаха в принуждение “, се споделя в взаимно изказване на няколко неправителствени организации, измежду които е и „ Амнести Кения “, която заяви за починалите и ранените.

Взривът е провокирал ''огромна огнена топка'', която се е популяризирала към околните домове и хранилища

Белият дом прикани за успокоение, а повече от 10 западни страни показаха дълбоката си угриженост по отношение на насилието.

Митингите, водени най-вече от представители на поколението Z, провокираха отвращение поради предложенията за повишение на налозите и тлеещия яд поради рецесията с разноските за живот.

По-рано през седмицата природозащитници оповестиха убийството на един от най-старите лъвове в Африка

Досега митингите бяха значително мирни, само че през днешния ден в столицата избухна безпорядък. Тълпите хвърляха камъни по полицията, прекосяваха през барикадите и най-после влязоха в постройката на кенийския парламент.

В разгара на конфликтите международният уебмонитор " Нетблокс " заяви, че интернет услугите в страната са били наранени от „ съществени разстройства “.

Арестуван е още обвинен, с което общият брой на арестуваните във връзка със смъртните случаи е 26

След пробива в Народното събрание локална телевизия сподели фрагменти на разграбени стаи с разрушени прозорци. Паркираните на открито коли са били вандалски потрошени, а знамената – унищожени.

Кабинетът на Губернатора в кметството на Найроби – единствено на няколкостотин метра от Народното събрание, е бил запален.

Води се следствие против просветител, за който се твърди, че е карал почитателите си да гладуват, с цел да се срещнат с Иисус

Основната опозиционна коалиция в Кения – Azimio, съобщи, че държавното управление е „ употребило груба мощ против децата на нашата страна “.

Кения има голям дълг, чиито разноски за обслужване набъбнаха заради спада в цената на локалната валута пред последните две години. Това оскъпи лихвените заплащания по заемите в задгранична валута.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР